Internet tarjoaa erilaisia ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiin

Internet tarjoaa erilaisia ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiin

Kuten jo edelliselläkin sivulla todettiin, tarjoaa internet monia erinomaisia ratkaisuja, joista hyödymme päivittäin – netistä voi löytää niin lastenhoitajan kuin kumppaninkin ja sen kautta on helppoa kierrättää omat ja lasten tarpeettomiksi jääneet vaatteet ja tarvikkeet. Erilaiset verkossa toimivat kirpputorit, -huutokaupat ja Facebook-ryhmät ovat hyviä kanavia kierrättää helpolla ja mielekkäällä tavalla. Samalla luonto kiittää. Internetistä on helppo etsiä tietoa ja myös jakaa omia ajatuksia ja mielipiteitä esimerkiksi blogissa, jonka ylläpitäminen voi olla erinomainen väylä tuoda omia ajatuksia esiin.
Netin kautta on mahdollista saada vertaistukea ja se saattaa parhaimmillaan tarjota kanavan, jossa voi keskustella muiden samassa elämäntilanteessa elävien kanssa sellaisistakin asioista, joista saattaisi olla vaikeaa keskustella kasvokkain. Toisaalta netissä saatetaan antaa myös yllättävän paljon negatiivisia kommentteja, johon tietynlainen kasvottomuus ja anonymiteetti antavat mahdollisuuden. Kannattaakin miettiä tarkkaan, kuinka paljon omasta elämästään haluaa netissä jakaa – missä menee yksityisyyden ja julkisuuden raja?

Erilaiset some-kanavat, kuten Skype ja Facebook, auttavat pitämään yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin, vaikka välimatkat olisivat pitkiäkin. Skypen käyttäminen puhelimen sijaan saattaa jopa alentaa käyttäjän kuukausittaisia kuluja, koska Skypen perustoiminnot ovat käytettävissä maksutta, ja koska Skypeä käyttämällä on mahdollista pienentää omaa puhelinlaskua – erityisesti, jos soittaa tavallisesti puhelimella paljon ulkomaille. Eräs internetin tarjoamista mielenkiintoisimmista mahdollisuuksista on mahdollisuus tehdä etätyötä. Yhä useampi hyödyntääkin tätä mahdollisuutta. Nykyisin on esimerkiksi mahdollista elää vaikkapa jossakin matalan hintatason maassa, nauttia elämästä ja matkustella tehden huomattavasti vähemmän työtä kuin Suomessa olisi elantonsa eteen tehtävä kuitenkaan turvautumatta sosiaaliavustuksiin. Kerromme tällä sivulla siitä, kuinka internetin etätyömahdollisuudet voivat auttaa sinua jopa parantamaan elämänlaatuasi. Seuraavilla sivuillamme esittelemme lisää internetin tarjoamia mainioita mahdollisuuksia.

Etätyö

Internetin kautta on mahdollista tehdä monenlaista työtä. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset ainoastaan tietokoneen sekä verkkoyhteyden ja voit tehdä työtä, vaikka maapallon toiselta puolelta käsin. Tällainen elämäntapa voi olla kovin vapauttava – se antaa vapauden matkustella ja kokea uusia asioita. Monessa maassa elinkustannukset ovat reippaasti matalammat kuin Suomessa. Tästä syystä jo melko vähäisilläkin työtuntimäärillä saattaa olla mahdollista ansaita elantonsa, jos asuu jossakin matalan hintatason maassa.
Internetistä löytyy myös useampia sivustoja, jotka välittävät freelancer-työtä sekä freelancereita. Tällaiselle sivustolle liittyminen voi olla hyvä idea, jos haaveilet oravanpyörän ulkopuolelle hyppäämisestä ja aivan uudenlaisen elämän kokeilemisesta.

Oman profiilin luomiseen kannattaa käyttää hetki aikaa, koska juuri profiilisi antaa mahdollisille työnantajille sinusta ensivaikutelman, jota saattaa olla myöhemminkään vaikeaa muuttaa. Valitse itsestäsi edustava profiilikuva ja kirjoita esittelyteksti huolellisesti, mutta totuudenmukaisesti. Kiinnitä huomiota myös siihen, millaista tuntipalkkaa työstä pyydät. Liian halvalla ei omaa osaamista kannata myydä, mutta taas toisaalta palkka on myös eräs asia, joka vaikuttaa siihen, tuletko valituksi hakemaasi työtehtävään vai meneekö joku toinen samanlaisen taustan omaava freelancer, joka tarjoaa matalampaa hinnoittelua, ohitsesi valintatilanteessa.

Nykyisin puhutaan runsaasti kilpailuttamisesta. Osittain tällä sanalla on ehkä jopa negatiivinen vaikutus – kaiken kilpailuttaminen taloudellisten syiden perusteella ei välttämättä ole kovin hedelmällistä. Kuitenkin asioita voidaan kilpailuttaa myös muista näkökulmista käsin. Jopa oman kotimaan voi kilpailuttaa pohtien esimerkiksi sitä, millaisissa olosuhteissa oma elämänlaatusi olisi paras mahdollinen. Jos esimerkiksi matalan hintatason maassa sinulle jäisi enemmän aikaa perheellesi ja harrastuksillesi, tämä saattaisi nostaa elämänlaatuasi, jos juuri perhe, harrastukset ja vapaa-aika ovat niitä asioita, joita arvostat elämässä kaikista eniten. Tällainen ratkaisu voi olla erittäin toimiva myös siinä tapauksessa, että haluat matkustella ja nähdä maailmaa, mutta sinusta tuntuu, että säännöllinen palkkatyö kahlitsee sinut liian sitovalla tavalla kotimaahan ja arkisiin rutiineihin.