Lastenhoitaja tai lastenhoitotyö netistä

Lastenhoitaja tai lastenhoitotyö netistä

Internetin kautta on mahdollista löytää perheelle lastenhoitaja. Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos perheen tukijoukot asuvat kovin kaukana tai jos tällaisia tukijoukkoja ei jostakin syystä edes ole. Puhutaan lapsiperheiden turvaverkosta, mutta valitettavan monet lapsiperheet pääsevät myös pujahtamaan tämän verkon läpi ollen kenties yksinäisiä ja kenties jopa turhautuneita haastavaan elämäntilanteeseensa.
Netistä löytyy nykyisin jo useampia Suomessakin toimivia lastenhoitoportaaleja. Näistä voi löytää sopivan lapsenvahdin omalle perheelle sekä vertaistukea toisista lapsiperheistä. Teini-ikäiset, opiskelijat ja kotiäidit voivat myös löytää tällaisten portaalien kautta itselleen mielekästä työtä sekä samalla ansaita lisätuloja.

Lapsenvahdin valintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää suurta huomiota. Kannattaa tavata lapsenvahti ennen kuin hän tulee lapsiasi hoitamaan ja haastatella häntä perin pohjin. Kannattaa selvittää, onko hänellä alan kokemusta, koulutusta tai suosituksia. Kannattaa myös tehdä lapsenvahdille selväksi, mitä tältä odottaa. Tätä kannattaa pohtia itsekseen jo ennen lapsenvahtikandidaatin tapaamista. Pohdi esimerkiksi millaisella varoitusajalla ja milloin lapsenvahtia tarvitset, toivotko hänen tekevän lasten vahtimisen lisäksi pieniä kotitöitä tai toivotko hänen esimerkiksi auttavan lastasi kotitehtävien tekemisessä? Osa lapsenvahdeista saattaa mielellään antaa lapsellesi esimerkiksi tukiopetusta jossakin tietyssä oppiaineessa, mutta tästä pitää tietysti sopia lapsenvahdin kanssa etukäteen. Osa lapsenvahdeista saattaa mielellään käydä puolestasi myös vaikkapa kaupassa tai kuljettaa lapset harrastuksiin. Mahdollisuuksia on monia ja lapsenvahdin palkkaamisen hyvä puoli onkin juuri sen joustavuus.

Luodessasi portaaliin oman profiilisi, kannattaa tähän käyttää hetki aikaa. On todettu, että kuvalliset ilmoitukset saavat enemmän yhteydenottoja kuin sellaiset ilmoitukset, joihin ei ole liitetty lainkaan kuvaa. Muista, että juuri profiilisi luo sinusta ensivaikutelman muille palvelun käyttäjille!

Kumppani netistä

Joskus voi olla vaikeaa löytää itselleen kumppania. Tämä saattaa tuntua masentavalta ja turhauttavalta. Netistä saattaa löytyä ratkaisu tähänkin pulmaan. Treffisivustojen käyttäminen ei ole enää nykyisin mitenkään noloa. Itse asiassa yllättävän moni tällaisia sivustoja käyttää ja itse asiassa yllättävän moni on myös löytänyt puolisonsa tällaisen sivuston kautta.

Myös kumppanin etsinnässä netin kautta kannattaa pitää maalaisjärki mukana. Kaikkea netissä sanottua ei kannata uskoa ja etenkin ensimmäisten treffien osalta tulee noudattaa varovaisuutta. Treffikumppani kun saattaa olla jotakin aivan muuta mitä hän on netissä sinulle kertonut. Pahimmillaan voit törmätä väkivaltaiseen rikolliseen, mutta parhaimmillaan voit löytää itsellesi unelmiesi kumppanin.
Luodessasi treffisivustolle oman profiilisi, kannattaa tähän käyttää hetki aikaa. On todettu, että kuvalliset ilmoitukset saavat enemmän yhteydenottoja kuin sellaiset ilmoitukset, joihin ei ole liitetty lainkaan kuvaa, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös kuvan laatuun sekä muistaa, että juuri profiilisi luo sinusta ensivaikutelman muille palvelun käyttäjille! Kuva kannattaa ottaa hyvässä valaistuksessa ja luonnollisissa olosuhteissa. Kiinnitä huomiota myös kuvan taustaan. Jos kuvasi taustalla näkyy erittäin epäsiisti koti tiskiröykkiöineen ja pyykkikasoineen, saattaa tämä jopa romahduttaa mahdollisen treffikumppanin kiinnostuksen sinua kohtaan ennen kuin tämä kiinnostus edes pääsi kunnolla roihahtamaan liekkiin.

Osa treffisivustojen käyttäjistä on sitä mieltä, että kumppaninhaussa kannattaa suosia maksullisia sivustoja, koska tällöin karsitaan jo alkuunsa ne käyttäjät, jotka ovat sivustolla pilailumielessä tai kevein aikein. Maksulliset sivustot saattavat myös tarjota käyttäjilleen hyödyllisiä lisäominaisuuksia, joita ei ilmaisilta sivustoilta välttämättä löydy.

Treffisivustojen hyvä puoli on niiden helppokäyttöisyys. Voit helposti selata sivustolla etsien kumppania haluamiesi hakukriteerien avulla. Näin joukosta karsiutuvat heti pois sellaiset profiilit, joita et voisi omiksi kumppaneiksesi kuvitella. Jos esimerkiksi tupakointi on sinulle ehdoton turn-off, auttaa tupakoivien hakijoiden karsiminen joukosta kohdentamaan hakuasi tupakoimattomiin hakijoihin.